Foto – Andris Kozlovskis

Folijā cepts akmeņasaris
 0

Sastāvdaļas: 

liels akmeņasaris (vai vairāki mazi)

1/2 neliela sīpola

melnie pipari

citrona šķēle

sāls

dilles

Kā gatavot?

Zivij izņem iekšas un žaunas, var nogriezt galvu un astes spuru, zvīņas nenoņem. Vēdera daļā ievieto rupji sagrieztu sīpolu, četrās daļās sagrieztu citrona šķēli ar mizu, šķipsniņu saberz-
tu melno piparu un pavisam nedaudz sāls.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Lasīt citas ziņas

Zivi ietin folijā un cep cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā 30 līdz 40 minūtes, atkarībā no asara lieluma.

Akmeņasari liek galdā ar visu foliju. 
Ja zivis mazas, pasniedz katram atsevišķi, bet lielākas – uz kopēja šķīvja, lai katrs izvēlas tīkamāko gabalu. Dekorē ar sasmalcinātām dillēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tiem, kam netīk krāmēties ar asakām un zivs ādu, pasniedz filejas gabaliņus, kas izņemti no folijas.

Zivs fileju var pasniegt uz liela šķīvja kopā ar nelielu porciju lēcu, rīsu un dārzeņu mikšļa. Zivi dekorē ar dillēm, bet miksli – ar pētersīļiem.

Pavāres piebilde

Šī recepte man patīk vislabāk. Asaris piedāvātajā kombinācijā bija izcils – nekā lieka. Šādi var gatavot arī zandartu vai jebkuru citu balto zivi.

Zivi cepu, ietītu sviestpapīrā, tas man patīk labāk nekā folija.

Dakteru Tolmaņu ģimenes recepte