Anda Krauze

Forele citronu mērcē ar mandelēm 0

Jūlija sākumā durvis apmeklētājiem Rīgā, Valdemāra ielas sākumā jaunā ampluā vēris “Preses bārs”. Tagad ar nosaukumu “Preses pīle”, stāsta bāra valdes priekšsēdētājs EDGARS SMALKAIS. Katru nedēļu bāra ēdienkartē iekļauts kāds dienas ēdiens. Kad viesojāmies “Prese pīlē”, tā bija aukstā zupa ar garnelēm. Par gardu ēdienu klāstu gādā pavāre NAIRA MAISURADZE (attēlā). Patlaban bagātīgi zaļo baziliks, tāpēc mūsu lappusei Naira piedāvā ēdienus ar šo garšaugu.

Reklāma
Reklāma

 

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

SASTĀVDAĻAS Cukini vai kabacis, baklažāns, paprika, ķiploks, čili mērce, forele, mandeļu skaidiņas, olīveļļa, sāls, pipari. Mērcei: citrons, rozā piparu graudi, kartupeļu ciete, sāls.

KĀ GATAVOT? Cukini vai kabaci, baklažānu un papriku sagriež nelielos kubiņos. Apcep, pievienojot sakapātu ķiploku, sāli un piparus. Pēc tam sautē līdz gatavībai, pievienojot mazliet čili mērces. Foreli viegli ieziež ar sāli un pipariem, no abām pusēm (2 min no katras) apcep olīveļļā. Mērci gatavo, ūdenim katliņā pievienojot citrona sulu, dažus rozā piparu graudus un sāli. Uzvāra, iebiezina ar kartupeļu cieti. Zivi liek uz šķīvja, pievieno mērci, pārkaisa ar apgrauzdētām mandeļu skaidiņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.