Foto – Aija Geida

Fritēti pieneņu ziedi 0

Sastāvdaļas
• 20–25 pieneņu ziedi
• 150 g kviešu vai zirņu miltu
• 150 ml auksta ūdens
• ķiploka daiviņa
• tējkarote sinepju
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• pustējkarote sāls
• eļļa fritēšanai

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pieneņu ziedus nomazgā, pārliecinās, ka tajos nav kukaiņu. Iemērc sālsūdenī un patur pusstundu. Nokāš un nosusina. Ķiploka daiviņu sakapā. Miltus sajauc ar sāli un pipariem. Pamazām lej klāt aukstu ūdeni un maisa, līdz izveidojas viendabīga, bieza masa. Pievieno ķiplokus un sinepes, vēlreiz samaisa. Mīklai jāsanāk vidēji šķidrai. Pieneņu galviņas ieliek mīklā un apviļā. Uzkarsē eļļu un pa vienai liek cepties, līdz kļuvušas zeltaini brūnas. Nosusina lieko eļļu papīra dvielī. Pasniedz ar zaļumu vai siera mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.