Gaisīgā zemeņu un jogurta torte “Pūciņa”. Bez cepšanas! 0

Viegla, gaisīga un maiga ogu torte ar cepumu pamatni – ātri pagatavojama, figūrai draudzīga. Turklāt – bez cepšanas.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas pamatnei
150 g cepumu
50 g kausēta sviesta
2–3 ēdamkarotes piena
1 ēdamkarote kakao

Krēmam
300 g zemeņu (vai citu ogu)
300 g zemeņu jogurta
200 g krēmveida biezpiena
200 ml saldā krējuma (33 %)
100 g pūdercukura
50 ml piens
2 ēdamkarotes ātri pagatavavojamā želatīna
Formiņa 19 cm diametrā
Svarīgi: visiem produktiem, izņemot saldo krējumu, jābūt istabas temperatūrā

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana
1. Cepumus sadrupina. Pievieno sviestu, pienu un kakao, samaisa.
2. Iegūto masu blīvi saliek formas apakšā, liek ledusskapī.
3. Siltā pienā izšķīdina želatīnu, ļauj uzbriest.
4. Sakuļ jogurtu, biezpienu un pūdercukuru.
5. Ogas sagriež mazos gabaliņos, pievieno jogurta maisījumam.
6. Želatīnu izkausē ūdens peldē, pievieno kopējam maisījumam, rūpīgi samaisa. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm, kamēr sāk sacietēt.
7. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās, rūpīgi sajauc ar zemeņu–jogurta maisījumu.
8. Gatavo tortes virsu pārlej formā pār cepumu pamatni.
9. Liek torti ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai. Gatavo torti rotā ar zemenēm un rīvētu šokolādi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.