Foto-Shutterstock

Gaisīgs un maigs dzērveņu uzputenis 0

Šis ir fantastiski gaisīgs uzputenis. Galvenais – to kārtīgi sakult, tad tas priecēs ar savu maigo garšu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 200 g dzērveņu, 200 g cukura, 4 ēdamkarotes mannas.

Pagatavošana.
Dzērvenes nomazgā, nospiež sulu ar stampiņu. Sula nebūs vajadzīga.
Uz ogu miziņām uzlej 450 ml ūdens un vāra 10 minūtes.
Visu nokāš, lai paliek tīra sula katliņā.
Uzvārītajā šķidrumā pieber cukuru un visu vēlreiz uzvāra.
Pēc tam, nepārtraukti maisot, lēnām pieber klāt mannu. Visu vāra 10–15 minūtes.
Masu atdzesē un kārtīgi sakuļ ar mikseri, lai veidojas gaisīgas putas.
Gatavo uzputeni salej porciju trauciņos un liek ledusskapī uz 3–4 stundām.
Pasniedz ar aukstu pienu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.