Gardas kotletes ar sēņu un kartupeļu pildījumu 0

Sastāvdaļas – 500 g maltās gaļas, 300 g kartupeļu, 300 g šampinjonu, liels sīpols, 50 g cieta siera, 150 g krējuma (vai majonēzes), ola, sāls, pipari, augu eļļa.

Pagatavošana.

RAKSTA REDAKTORS
“Ļoti negodīgi ir sadalīts valsts ģimenes pabalsts – ar ko divi bērni atšķiras no viena?” mamma Māra izgaismo pretrunu likumos
Krievi uzbrūk Putinam ar vēl vienu neērtu jautājumu, iznīcinot Kremļa mītus
Kokteilis
Ātrs psiholoģiskais tests: sarkana, zila vai dzeltena – kuru krāsu izvēlies tu?
Lasīt citas ziņas

Sīpolu notīra un smalki sagriež. Šampinjonus smalki sagriež.

Pannā kārtīgi uzkarsē nedaudz augu eļļas. Ieber sīpolus un apcep zeltaini brūnganus. Pievieno šampinjonus un visu cep, kamēr iztvaiko liekais šķidrums. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bļodā maltajai gaļai pievieno olu, sāli, piparus un citas iemīļotas garšvielas gaļai. Visu kārtīgi samaisa. No gaļas veido plakanas kotletes. Liek cepešpannā uz cepamā papīra, katrai kotletei nedaudz iespiež vidu, lai veidojas kā lēzena bļodiņa.

Katrai kotletei virsū uzliek karoti sēņu pildījuma un viegli piespiež. Virsū uzliek šķēlīti cieta siera (nerīvētu).

Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Pievieno sāli, samaisa. Kartupeļus liek virsū uz siera.

Virsū uzspiež plānas krējuma vai majonēzes strīpiņas.

Cep 180 grādu karstumā apmēram 30 minūtes.

Pie šīm kotletēm kā piedevas prasās dārzeņi, nevis kartupeļi, rīsi vai griķi.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.