Foto-Anda Krauze

Gards dzēriens no rabarberiem, zemenēm un ingvera 0

Sastāvdaļas
• rabarbera kāts
• vairākas zemenes
• 3–4 ingvera ripiņas
• 2–3 vaniļas pākstis

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Rabarberi ļoti labi sader ar zemenēm, bet otra tikpat saderīga kombinācija ir ingvers un vaniļa. Rabarberi dzērienam piešķirs skābumiņu, zemenes saldumiņu, bet ingvers un vaniļa – asumiņu.

Ar dārzeņu mizojamo nazi rabarberu sagriež sloksnēs – tās skaisti savērpsies un stikla traukā, kurā tiks ieliets dzēriens, izskatīsies interesanti. Pievieno vairākās daļās sagrieztas zemenes un ingvera ripiņas, kā arī vaniļas pākstis. Ja nav svaigu, var izmantot vaniļas pākstis, kas iemērktas degvīnā, lai pagatavotu vaniļas ekstraktu. Šādi šīs spēcīgās garšvielas pākstis var uzglabāt ļoti ilgi.

CITI ŠOBRĪD LASA

!!! Rabarberus var arī nemizot. Papētot ārzemju receptes, kur tiek izmantoti rabarberi, nekad nav norādīts, ka tos vajadzētu mizot. To darām tikai mēs, latvieši.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.