Publicitātes foto

Gardums “Dāmu pirkstiņi”. Piedāvā saimniece Benelda Freimane no Līvānu novada 0

Sastāvdaļas – 3 kg biezpiena, 6 olas, 6 ēdamkarotes silta sviesta, 300 g cukura, aveņu ievārījums, rīvmaize, vaniļas cukurs, pūdercukurs, šķipsniņa sāls.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

“Šodien pārstāja pukstēt viņa sirds…” Mūžībā aizgājis Mārtiņš Lauva
Negaidīti atcelts Maestro koncerts… Raimonda Paula ģimene atklāj iemeslu
“Pretīga vieta, tualetes māja…” Cilvēki dalās viedoklī par garāko dzīvojamo ēku Latvijā un Baltijā
Lasīt citas ziņas

Biezpienu izberž caur sietu un pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot rīvmaizi un pūdercukuru. Rūpīgi samaisa. Masā iesijā rīvmaizi un samīca. Uz mīklas dēļa no masas sarullē tievus veltnīšus, tos sagriež 3–4 cm garus un veido lāsītes. Katru no abām pusēm cep eļļā (sākot cept, pannai uzliek vāku).

Gatavos Dāmu pirkstiņus nosusina ar salveti, liek uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.