Foto – Aija Geida

Griķu–biezpiena plācenīši 0

Sastāvdaļas
• 200 g vārītu griķu
• 180 g biezpiena
• 4 ēdamkarotes griķu miltu
• 2 ēdamkarotes skāba krējuma
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Pozitīvākās zodiaka zīmes: kura ir optimiste Nr. 1, bet kura ir īsta īgņa
Kokteilis
Ideālā vecuma starpība mīlestībā: cik gadus vecs partneris ir piemērots katrai zodiaka zīmei?
Rezultāti ir pārsteidzoši: vācu eksperti nosaukuši auto, kuri nav varējuši izturēt 100 000 kilometru nobraukuma testu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Griķus un biezpienu izmīca ar rokām, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno skābo krējumu, griķu miltus (var izmantot arī kviešu un zirņu miltus), sāli un maltus melnos piparus. Samaisa un ar mitrām rokām veido plācenīšus. Cep pannā uzkarsētā eļļā no abām pusēm, līdz zeltaini brūni. Vislabāk garšo ar pikantu tomātu mērci. To var pagatavot, 250 ml tomātu gabaliņu savā sulā sajaucot ar garšvielām (pustējkaroti malta ingvera, tikpat daudz maltu melno piparu un koriandra, 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta un kanēļa), 2 ēdamkarotēm cukura un pustējkaroti sāls, uzkarsējot un nedaudz pavārot. Ja gribas biezāku, pieliek ēdamkaroti kukurūzas cietes, ko izšķīdina aukstā ūdenī.

Lai iegūtu mīkstākus plācenīšus, mīklai pievieno 1–2 novārītus kartupeļus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.