Foto – Aija Geida

Griķu–biezpiena plācenīši 0

Sastāvdaļas
• 200 g vārītu griķu
• 180 g biezpiena
• 4 ēdamkarotes griķu miltu
• 2 ēdamkarotes skāba krējuma
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Krimināls
Kiberuzbrukums Latvijas TV kabeļoperatoram – visos kanālos pārraida Kremļa propagandas saturu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Griķus un biezpienu izmīca ar rokām, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno skābo krējumu, griķu miltus (var izmantot arī kviešu un zirņu miltus), sāli un maltus melnos piparus. Samaisa un ar mitrām rokām veido plācenīšus. Cep pannā uzkarsētā eļļā no abām pusēm, līdz zeltaini brūni. Vislabāk garšo ar pikantu tomātu mērci. To var pagatavot, 250 ml tomātu gabaliņu savā sulā sajaucot ar garšvielām (pustējkaroti malta ingvera, tikpat daudz maltu melno piparu un koriandra, 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta un kanēļa), 2 ēdamkarotēm cukura un pustējkaroti sāls, uzkarsējot un nedaudz pavārot. Ja gribas biezāku, pieliek ēdamkaroti kukurūzas cietes, ko izšķīdina aukstā ūdenī.

Lai iegūtu mīkstākus plācenīšus, mīklai pievieno 1–2 novārītus kartupeļus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.