Avots: biedrības “Siera klubs” grāmata “Jāņu siers”

Grilēts strausa steiks ar Jāņu siera krēmu un dārzeņiem 0

Jāņu laikā klajā nākusi biedrības “Siera klubs” un tās sadarbības partneru veidotā grāmata “Jāņu siers”. Lūk, recepte no šīs grāmatas!

Reklāma
Reklāma
Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu 54
“Es vairs nevaru turpināt…” Darbību beidz iemīļots latviešu zīmols 5
“Pases pazudušas, iestrēguši Arābu Emirātos, būs jāmaksā 6000 eiro,” Didrihsone atklāj, ka nezina, kā tiks uz Latviju
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 400 g strausa steika (tā vietā var izmantot liellopa gaļu)
• 40 g olīveļļas
• 40 g sviesta
• 100 g Jāņu siera
• 50 g saldā krējuma
• 300 g seleriju, kāļu, burkānu
• 100 g pīlādžu
• 30 g cukura
• Medus
• Timiāns
• Pipari
• Sāls

Pagatavošana.
Pīlādžus sacukuro: noplaucē verdošā ūdenī, nokāš, pieber cukuru un vāra, kamēr sabiezē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jāņu sieru sablendē ar saldo krējumu viendabīgā masā. Dārzeņus nomizo, noblanšē un apcep olīveļļā un sviestā, var pievienot medu un timiānu. Gaļu apkaisa ar sāli un pipariem, apcep karstā pannā, liek krāsnī un cep gatavu.

Uz šķīvja kārto dārzeņus, siera krēmu, sagrieztu gaļu. Dekorē ar cukurotiem pīlādžiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.