Foto: Anda Krauze

Grūbu mūris ar cauraudzīša birumu 0

Sastāvdaļas
• 150–200 g grūbu
• 100 g cūkas cauraudzīša
• 1 sīpols
• sviests
• sāls
• pipari
• olīveļļa
• dārzeņu buljons

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Grūbas vairākkārt skalo aukstā ūdenī, kamēr ūdens ir dzidrs. Pēc tam 3–4 stundas mērcē, līdz grūbas kārtīgi piebriedušas. Nolej ūdeni un grūbas liek katlā. Pievieno nedaudz sviesta un, pakāpeniski pievienojot dārzeņu buljonu (to vāra no burkāniem, seleriju kātiem, sīpoliem, ķiplokiem), grūbas sautē. Kad šķidrums novārījies, pieber nedaudz sāls, un – grūbas ir gatavas.

Sīpolu sagriež un vispirms bez taukvielām mazliet aptvaicē uz sakarsētas pannas (tad sīpols būs sulīgāks un aromātiskāks), pievieno sviestu, cauraudzīti, uzkaisa nedaudz sāls un piparu un uz lēnas uguns cep.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bietes vāra, kamēr mīkstas. Atdzesē, nomizo, sagriež kubiņos. Uzslaka nedaudz olīveļļas, uzbārsta sāli un smalki sagrieztus maurlociņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.