Gurķi ar grūbām rasoļņikam – pašu gatavota zupas sagatave ziemai 2

Sastāvdaļas
4 kg gurķu
400 g sīpolu
400 g rīvētu burkānu
0,5 l tomātu mērces
2 glāzes grūbu
4 ēdamkarotes sāls
3 ēdamkarotes etiķa
250 ml eļļas
dilles

Reklāma
Reklāma
Viens bērns miris, otrs ievietots intensīvajā nodaļā: epidemiologi sāk izmeklēt streptokoka infekcijas avotu
Nedrīkst ignorēt: trīs pazīmes, kas liecina, ka D vitamīna ir par daudz
Krievu ģimenes lūdz neatgriezt no gūsta viņu tuviniekus, bet atstāt Ukrainā: kas noticis? 43
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Grūbas vāra, līdz pusmīkstas. Gurķus sagriež, uzbārsta sāli un atstāj uz pāris stundām, lai atsulojas (sulu neizlej, bet karsējot pievieno gurķiem un grūbām). Pa to laiku nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolus un burkānus. Visu, izņemot etiķi un dilles, liek katlā un karsē 40 minūtes. Nobeigumā pievieno etiķi un dilles. Pilda burkās un aizvāko.

!!! Šis konservējums ir lieliska zupas sagatave. Jāpievieno tikai kartupeļi un kūpināts cauraudzītis, un rasoļņiks pēc dažām minūtēm ir gatavs!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.