Foto – Anda Krauze

Gurķi ar papriku bez pasterizēšanas. Kārdinoša recepte 1

Rudens konservēšanas trakums ir pārņēmis arī fotogrāfi Andu Krauzi. Gatavot krājumus ziemai viņu pamudinājusi kāda kārdinoša recepte un tas, ka burciņā saliktos labumus nevajadzēs pasterizēt. Lūk, šī recepte. Lai piepildītu piecas puslitra burciņas, vajag 1 l ūdens, 1 glāzi cukura, 2 ēdamkarotes rupjā sāls, 5–6 ķiploka daiviņas, 10 melnos piparus, 1 glāzi 9% galda etiķa, 3 ēdamkarotes eļļas. Protams, arī gurķu maišelis un krāsainās paprikas. Proporcijas – to, cik gurķu un cik daudz paprikas likt burciņās, katrs izvēlas pats.

Kokteilis
Numerologi nopludinājuši laimīgo sarakstu: šajos četros datumos dzimušajiem Ugunīgā Zirga gads būs neprātīgi veiksmīgs
Šausmas Ropažu novadā: “Airbnb” viesi izdemolē viesu māju un apdraud saimnieku dzīvību 3
Cik daudz skaidras naudas vajadzētu glabāt mājās? Eksperti sniedz precīzu atbildi
Lasīt citas ziņas

Burciņas piepilda (diezgan cieši) ar ripiņās sagrieztiem (nomizotiem) gurķiem un sarkano un dzelteno papriku, ķiploka daiviņām un pipariem. Uzvāra 1 litru ūdens, kam pievienota 1 glāze cukura un 2 ēdamkarotes sāls. Pārlej gurķīšiem un burciņas sasedz uz 20 minūtēm. Tad nolej šķidrumu, otrreiz uzvāra, pievieno eļļu un etiķi. Pārlej gurķiem. Aizskrūvē burku vāciņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.