Foto: Viktory Panchenko/Shutterstock

Halapenjo piparu zaptīte 0

Sastāvdaļas
• 0,5 kg paprikas
• 0,5 kg halapenjo piparu
• 1 paciņa (330 g) Dansukker marmelādes cukura
• 600 ml ābolu etiķa
• ~ 1 ēdamkarote pektīna pulvera

Kokteilis
Ko jums nesīs 2026. gads: prognoze pēc konkrētā dzimšanas datuma
Krimināls
Slaktiņš Kauņā. Nogalinātas divas jaunietes, trešo – nepaguva; pilsētnieki kopējiem spēkiem “medī” maniaku 26
Krievijai izdodas segt milzīgos zaudējumus frontē – elementāri!
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Katlā ielej etiķi, pieber cukuru un uzvāra. Šajā marinādē ieber blenderī sasmalcinātu papriku un halapenjo piparus un maisot vāra uz vidējas uguns 25–30 minūtes. Nogriež uguni un, cītīgi maisot, lai zaptīte nesaietu kunkuļos, pievieno sauso pektīna pulveri. Pilda mazās izkarsētās burciņās.

!!! Ja zaptīti gribas asāku, var mainīt paprikas un halapenjo proporcijas – piparus pievienot vairāk nekā papriku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.