Foto – Aija Geida

Humoss ar baklažāniem un pētersīļiem 0

Sastāvdaļas
• 200 g izvārītu turku zirņu
• puse no liela baklažāna
• 3 ēdamkarotes tahini pastas
• 3 ēdamkarotes ūdens
• 1,5 ēdamkarotes olīveļļas
• ēdamkarote citrona sulas
• ķiploka daiviņa
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļa lapu
• ½ + ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Saikne ir maģiska! Neviens mājdzīvnieks nespēj mīlēt jūs tā, kā šīs 10 suņu šķirnes
“Viņš labi apzinās…” NATO atbild Putinam uz viņa paziņojumu par gatavību tieši tagad karot ar Eiropu
Brokastu vietā – krāpnieku uzbrukums: iedzīvotāji masveidā ziņo par aizdomīgiem maksājumiem
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež šķēlēs, pārkaisa tām sāli un atstāj uz 10 minūtēm, līdz sāls izvelk šķidrumu. Uz šķēlēm izveidojušās lāsītes noslauka ar virtuves papīra dvieli – tādā veidā var atbrīvoties no baklažāna rūgtuma. Šķēles pārkaisa ar maltiem melnajiem pipariem un apcep uz pannas, līdz tās brūnas. Noņem miziņas. Visas sastāvdaļas liek blenderī un kuļ, līdz izveidojusies viendabīga masa.
Ja masa ir bieza, pievieno vēl ūdeni, eļļu šajā gadījumā papildus neliek, jo baklažāns jau tā ir trekns un eļļains.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.