Foto – Aija Geida

Humoss ar baklažāniem un pētersīļiem 0

Sastāvdaļas
• 200 g izvārītu turku zirņu
• puse no liela baklažāna
• 3 ēdamkarotes tahini pastas
• 3 ēdamkarotes ūdens
• 1,5 ēdamkarotes olīveļļas
• ēdamkarote citrona sulas
• ķiploka daiviņa
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļa lapu
• ½ + ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Piecas lietas, kuras kaķi dara katru dienu, taču uzskatīs jūs par lielākajiem ienaidniekiem, ja tajās iejauksieties
Vairāki kilogrami! Tepat, kaimiņos, vēstures entuziasti mežā atrod 86 gadus slēptus dārgumus 16
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “Ārsts sēž kabinetā, bet pie viņa aiziet nevar – kas tas par absurdu Latvijā?” Jānis parāda neloģisko sistēmu valstī 93
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež šķēlēs, pārkaisa tām sāli un atstāj uz 10 minūtēm, līdz sāls izvelk šķidrumu. Uz šķēlēm izveidojušās lāsītes noslauka ar virtuves papīra dvieli – tādā veidā var atbrīvoties no baklažāna rūgtuma. Šķēles pārkaisa ar maltiem melnajiem pipariem un apcep uz pannas, līdz tās brūnas. Noņem miziņas. Visas sastāvdaļas liek blenderī un kuļ, līdz izveidojusies viendabīga masa.
Ja masa ir bieza, pievieno vēl ūdeni, eļļu šajā gadījumā papildus neliek, jo baklažāns jau tā ir trekns un eļļains.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.