Foto – Matīss Markovskis

Humuss ar krāsainiem dārzeņiem – bauda puncim, prieks acīm 0

Sastāvdaļas
* 300 g turku zirņu
* 2 ķiploka daiviņas
* 200 ml olīveļļas
* saujiņa lazdu riekstu
* čili pulveris
* sāls un pipari
* mazs čili pipars
* sezama sēkliņas pārkaisīšanai
* dažādi zaļumi un dārzeņi pēc gaumes un iespējām: tomāts, gurķis, sarkans un dzeltens pipars, zaļumi

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Cepuri nost, grūtākais teikums TV vēsturē!” Soctīklotāji sajūsmā par ziņu diktores Vondas prasmīgo dikciju
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Viņam sāk šķist, ka drīkst atļauties visu!” Sabiedrība pamatīgi iekarsusi, diskutējot par Oskara Zeizas aizturēšanu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Turku zirņus vāra aptuveni 1,5 stundas un tad nokāš, bet šķidrumu neizlej. Riekstus apgrauzdē. Zirņus liek blendera krūzē vai virtuves kombainā un pielej nedaudz šķidruma, kurā tie vārījās. Pievieno ķiplokus, grauzdētus riekstus, garšvielas un visu samaļ. Pievieno 150 ml olīveļļas un vēlreiz visu sakuļ. Humusu liek bļodiņā, pārlaista ar olīveļļu un pārkaisa ar smalki sagrieztu svaigu čili piparu un sezama sēkliņām. Pasniedz ar sagrieztiem dārzeņiem un zaļumiem.

Lai dažādotu garšu, daļu olīveļļas var aizstāt ar citām eļļām, piemēram, ķirbju, linsēklu, vīnogu kauliņu eļļu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Humusu var padarīt krāsainu, ja kuļot pievieno krāsnī ceptas bietes vai sviestā viegli apceptas spinātu lapiņas. Zirņus var iepriekš izmērcēt, tad būs īsāks vārīšanas laiks. Ja izmanto konservētus zirņus, humusu var pagatavot aptuveni 15 minūtēs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.