Foto – Shutterstock

Idejas pelēko zirņu pagatavošanai. Var ēst arī dīgstus 0

• Pelēkos zirņus Latvijā tradicionāli liek galdā Ziemassvētkos. Bet arī citās dienās tie ir gards ēdiens. Ja pirmajā dienā tie nav apēsti, nākamajā var ielikt cepeškrāsnī kopā ar gaļu un cept, līdz kļūst cieti. Lai uzlabotu garšu, ēdienam uzkaisa garšvielas – čili vai saldo papriku. Iegūst kraukšķīgus un garšīgus riekstiņu tipa zirņus.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
Lasīt citas ziņas

• Miltos samalti pelēkie zirņi lieliski noder panēšanai un pankūkām. To mīklai ieteicams pievienot dažādas sēkliņas (piemēram, linsēklas, saulespuķu sēklas). Sanāk ļoti garšīgas pankūkas!

• Ja negaršo vārīti pelēkie zirņi, tos var diedzēt un ēst dīgstus. Zemnieku saimniecības “Zutiņi” saimniece Inese Meļķe iesaka sēklas iepriekš izmērcēt aukstā ūdenī 24 stundas. Tad sēj kastītē, kas piepildīta ar substrātu. Diedzējot jāraugās, lai substrāts neizžūst un dīgsti neiekalst.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.