Foto-Aija Geida

Iecukurotas ziedlapiņas
 0

Sastāvdaļas:  1 – 2 olu baltumi, liela sauja rožu ziedlapiņu, 100 g smalkā cukura.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Norvēģijā ir pilsēta, kuras iedzīvotājiem jau vairāk nekā 70 gadus ir aizliegts nomirt. Nežēlīgs liktenis sagaida tos, kuri saslimuši 30
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals 136
Lasīt citas ziņas

Saputo olu baltumu, līdz tas kļuvis krēmīgs. Ņem otiņu ar smalkiem sariņiem un apsmērē ar olu baltumu abas ziedlapiņas pusītes. Pārkaisa katru ar smalko cukuru un saliek uz paliktņa vai cepeškrāsns pannas. Noliek pa nakti izkaltēties. Sanāk gards un skaists dekors – ar to var izrotāt gan saldējumu trauciņā, gan citus desertus, kā arī mazos kēksiņus jeb mafinus. Tortes, kas pārklātas ar baltu krēmu un izrotātas ar rožu ziedlapiņām, izskatās īpaši grezni. Galvenais, lai rozes ir pašu vai bioloģiskā saimniecībā audzētas, jo puķu veikalos nopērkamās neder, tās lietot uzturā kategoriski aizliegts. Izkaltētās ziedlapiņas glabā traukā, kas pārsegts ar drānu.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.