Raitis Ivanāns hokejista karjeru beidza pirms četriem gadiem Rīgā.
Raitis Ivanāns hokejista karjeru beidza pirms četriem gadiem Rīgā.
Foto – Juris Kalniņš

Policisti tiesājas 4


Latvijas izlase elites divīzijā spēlējusi 20 gadus pēc kārtas. Vienā no pasaules čempionātiem bija arī Ivanāns – 2008. gadā Halifaksā (Kanāda), tomēr dažās situācijās pievīla komandu, kas iedragāja galvenā trenera Oļega Znaroka uzticību. “Nav ko bēdāties – kā bija, tā bija. Mums ar Znaroku domstarpības neradās, viņš visiem paspieda roku. Izlasē spēlē tie, kas tobrīd ir labākie,” Raitis netur ļaunu prātu. Kad 2012. gadā pie izlases stūres stājās Teds Nolans, uzbrucēja karjera bija apmetusi kūleni pēc kautiņā saņemtā nokauta un smadzeņu satricinājuma, kura dēļ nācās izlaist veselu sezonu. Turklāt lielajos Eiropas laukumos viņa muskuļiem nebija tik efektīva pielietojuma, arī sezona “Dinamo” neizvērtās tāda, kā cerēts.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka NHL bijušie policisti vēlas tiesāties ar līgas vadību, jo aizvadītie gadi šajā arodā, nesaudzējot ne pretiniekus, ne sevi, atstāj paliekošas sekas veselībā. “Process notiek, jo dažiem bijušajiem policistiem nav labi ar galvu. Viņi tiesājas, lai kompensētu ārstniecības izmaksas. Arī es saņēmu vēstuli ar jautājumu, kā jūtos un vai negribu pievienoties. Bet man pagaidām ar galvu viss kārtībā, kā saka – savu vārdu neesmu aizmirsis,” pasmejas Raitis. Portāls dropyourgloves.com informē, ka Ivanānam hokejista karjerā bijuši 210 kautiņi.

Viņš īsti neatbalsta šo bijušo kolēģu soli, uzsverot, ka neviens nav spiedis būt hokejā šādā ampluā: “Skaidrs, ka daļai policistu pēc tam ir problēmas – gan ar veselību, gan ģimeni. Bet tāds ir tas darbs. Ja ej malku cirst, tad apzinies, ka vari sev pirkstu nocirst.” Turklāt hokejā ikvienam ir risks gūt nopietnus savainojumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ivanāns atzīst, ka dažas citas karjerā gūtās traumas liek sevi manīt, taču turpina uzturēt sevi formā: “Man patīk ar jauniešiem darīt kopā visu, ko pats agrāk darīju, – skriet, lēkt. Tas ir interesanti un arī vienkārši noderīgi, lai vēders neaugtu. Vēl jau varu viņiem turēt līdzi, rādu piemēru.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.