Igauņu skābētu kāpostu 
un cūkgaļas sautējums 
(Mulgikapsad) 0

Sastāvdaļas: 700 g cauraugušas, diezgan treknas cūkgaļas, 1 kg skābētu kāpostu ar burkāniem, 200 g grūbu, cukurs pēc garšas, ūdens.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

RAKSTA REDAKTORS
“Nācu no pagraba…” Modra kaimiņiene Rasma atklāj liktenīgos notikumus un dalās ar neredzētu foto
Veselam
Kas notiek ar ķermeni, uz 30 dienām pilnībā atsakoties no alkohola?
“Kādam superīgam mērķim uz visiem soliņiem promenādē ir šie s..i?” Atbild Rīgas dome
Lasīt citas ziņas

Vispirms katlā liek lielos gabalos sagrieztu diezgan treknu, cauraugušu cūkgaļu. To nosedz ar skābētiem kāpostiem (vislabāk iederas tie, kam pievienoti rīvēti burkāni), bet trešajā kārtā liek grūbas. Pārlej ūdeni, lai tas sniegtos vismaz vienu centimetru pāri grūbām, un uz lēnas uguns sutina divas stundas. Pieber mazliet cukura, sāli ne. Nemaisa, bet uzmana, lai sautējumam netrūktu ūdens. Praktiskais igaunis šo sautējumu pilda burkās, liek ledusskapī un, kad sakārojas, no tā vāra skābētu kāpostu zupu, pievienojot gabaliņos sagrieztus svaigos kartupeļus.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.