Publicitātes foto

Formas un furnitūra 4

Tajā laikā ļoti aktuāla bija kosmosa un futūristisko ideju tematika. Tas ieraugāms arī mēbeļu dizainā – ieapaļas formas, glancētas un hromētas virsmas, koniskas kājiņas dažādos leņķos vai šauras kājiņas no krāsota vai hromēta metāla. Turklāt šo detaļu dēļ pat masīvas mēbeles izskatījās vieglas. Vēl šajā laikā kļuva moderni grozāmi krēsli uz vienas masīvas metāla kājas.

Reklāma
Reklāma

Krāsas

Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Lasīt citas ziņas

Miera nostabilizēšanās, progress, optimisms, hipiju ēra – tas viss valdīja 60. – 70. gados. No šī perioda modē ienākušas košas krāsas un to salikumi, kas nereti šķiet nesavietojami, pat bezgaumīgi. Valdošie toņi – oranžais, rozā, zilais, dzeltenais, salātzaļais kopā ar koka faktūrām siltā ķieģeļu krāsas gammā.

Raksti

Liela izmēra ģeometriski vai ziedu raksti parādījās pop art un op art stila periodā. Liela loma šajā laikā bija Endijam Vorholam un viņa slavenajiem mākslas objektiem – posteriem ar slavenību portretiem un kečupa un zupu reklāmām. Kvadrāti, apļi, krustojošās līnijas, liela izmēra ziedi – šādi raksti raksturīgi tapetēm, audumiem, tapsējumam, paklājiem un citiem tekstila izstrādājumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.