Foto-Liudmyla/Fotolia

Īpašais zemeņu ievārījums ar konjaku 0

Sastāvdaļas
• 250 g zemeņu
• 200 g ievārījuma cukura
• 5 g vaniļas cukura
• 20 ml konjaka

Reklāma
Reklāma
“Neviens krievs nav uzdrīkstējies to, ko tās “holandiešu salašņas”!” Deputāti pauž sašutumu par Vecrīgā notiekošo 14
Kas jāņem vērā, ja gribi notievēt: 3 sliktākie ēšanas paradumi, kas būtiski bremzē vielmaiņu
Trīs mērces, kuras nekavējoties vajadzētu izmest no ledusskapja. Kādu kaitējumu veselībai tās var nodarīt?
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Zemenes noskalo, noņem kauslapas un ogas sagriež četrās daļās. Ogas liek katlā, pieber ievārījuma cukuru un vāra 3–4 minūtes. Nosmeļ putas. Noņem no uguns, pievieno vaniļas cukuru un konjaku. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Vaniļas cukura vietā var ņemt arī vaniļas pāksti – to pārgriež uz pusēm, ar naža neaso malu izkasa mīkstumu, ko pievieno ievārījumam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.