Foto-Liudmyla/Fotolia

Īpašais zemeņu ievārījums ar konjaku 0

Sastāvdaļas
• 250 g zemeņu
• 200 g ievārījuma cukura
• 5 g vaniļas cukura
• 20 ml konjaka

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Zemenes noskalo, noņem kauslapas un ogas sagriež četrās daļās. Ogas liek katlā, pieber ievārījuma cukuru un vāra 3–4 minūtes. Nosmeļ putas. Noņem no uguns, pievieno vaniļas cukuru un konjaku. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Vaniļas cukura vietā var ņemt arī vaniļas pāksti – to pārgriež uz pusēm, ar naža neaso malu izkasa mīkstumu, ko pievieno ievārījumam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.