Foto – Dainis Bušmanis

– Sakiet, kura iestāde kontrolēs šīs normas izpildi?
 25


– Šajā gadījumā Valsts darba inspekcija, jo Darba likuma prasību izpilde ir tās kompetencē. Līdz šim likums liedza nepamatotu krievu valodas zināšanu prasību iekļaušanu darba sludinājumos. Nākamais solis būtu aizliegt šādu nepamatotu prasību iekļaušanu arī darba līgumā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Kokteilis
VIDEO. Eirovīzijas uzvarētājs Nemo pāris minūtes pēc triumfa saplēš savu stikla mikrofonu 2
Lasīt citas ziņas

– Ko jūs sakāt par valsts tā sauktajiem neparedzētajiem izdevumiem? Nupat uzzinājām, ka 13 miljoni tiks piešķirti, lai izmaksātu zaudējumus tiem, kas cietuši no Krievijas pārtikas embargo. Tomēr ministrs piebilda, ka tās izmaksas vēl jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju. Izrādās, mēs pat paši par savu naudu vairs neko nevaram noteikt.


– Tas nav normāli. Bet attiecībā uz jūsu minētajām atlīdzībām jāpanāk, ka šo atbalstu saņem zemnieku saimniecības, lai viņi neizkautu piena lopus. Bet nekādā gadījumā nav jāmaksā pārtikas produktu pārstrādātājiem, piemēram, vislielākajiem uzņēmumiem kā ”Rīgas piena kombināts” vai “Valmieras piens”, kuri pieder Krievijas kapitālam. Viņi tāpat izgrozīsies, viņi tāpat noteiks zemāku piena iepirkuma cenu. Nav jāsedz zaudējumi arī tirgotājiem, kuri tāpat uzliks uzcenojumu 20 un vairāk procentu apjomā. Kompensācijas ir jāmaksā tikai tiem, bez kuriem nevar iztikt. Nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut, ka Latvija zaudē, piemēram, piena lopkopību, tāpēc ir jāpalīdz grūtākā brīdī.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Kāds ir jūsu skatījums uz termiņuzturēšanās atļauju tirgošanu, kas arī ienes naudu valsts kasē?


– Ko tad šie iedzīvotāji dod Latvijai? Praktiski neko. Tikai ļauj nopelnīt bankām un nekustamā īpašuma tirgoņiem. Bet vairāk darba ir mūsu drošības iestādēm, kam jāpārbauda cilvēki, kas vēlas iegādāties šīs uzturēšanās atļaujas. Turklāt līdz ar to pasliktinās valodas situācija Rīgā un Jūrmalā, jo šo cilvēku absolūtais vairākums ir krieviski runājoši, kuri pieraduši, ka viņus apkalpo viņu dzimtajā valodā. Tā latvieši spiesti apgūt krievu valodu, ja grib strādāt Rīgā vai Jūrmalā. Tāpēc Nacionālā apvienība un arī es personiski esmu pret šo termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu kā tādu. Tas nes tikai īslaicīgu mirkļa labumu, bet nākotnes perspektīvā tas ir kā Trojas zirgs, kas slēpj nesalīdzināmi daudz ļaunuma.

– Tātad jūs uz vēlēšanām ejat ar lozungu, ka uzturēšanās atļauju tirgošana ir jāslēdz pilnībā ciet. Vai nekustamā īpašuma tirdzniecība arī jāierobežo?


– Dzīvokļu pirkšana jau nav jāaizliedz. Tikai, tāpat kā man, piemēram,­ 
iegādājoties dzīvokli Maskavā, par to nekāda termiņ­uzturēšanās atļauja nav jāizsniedz. Tātad, lai tiktu uz savu īpašumu, teiksim, Jūrmalā, cilvēkam būs jāsaņem vīza.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.