Foto: Aija Geida

Irdena prosa ar dārzeņiem 0

Sastāvdaļas
• 300 g prosas
• 150 g ķirbja vai kāļa
• 150 ml piena
• buljona kubiņš
• 2 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Hallo! Jā! Klausos!! Ar kādu vārdu tu atbildi uz telefona zvaniem? Izrādās, ka tas kaut ko pasaka par tavu raksturu 9
TV24
“Jāprasa, kas tiem cilvēkiem ir galvā! Padomju savienība sen mirusi, bet krievi tik met krustus,” Slaidiņš komentē parādē redzēto
Horoskopi 15. novembrim. Veiksme īpaši labvēlīgi smaidīs dienas pirmajā pusē
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Prosu izmērcē 2–3 stundas aukstā ūdenī un nokāš. Uzvāra pienu, uzlej prosai un ļauj 3–4 minūtes graudaugam pamirkt. Pēc tam atkal nokāš.

Ķirbi vai kāli nomizo un sagriež kubiņos. Ķiploka daiviņas sīki sakapā. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sagrieztos dārzeņus, pievieno izmērcēto prosu, sāli, ķiploka daiviņas un pārlej ar 600 ml karsta ūdens. Pielej mazā ūdens daudzumā izšķīdinātu buljona kubiņu. Vāra 5 minūtes, tad uzliek vāku un ļauj pusstundu piebriest.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.