Foto: Aija Geida

Irdena prosa ar dārzeņiem 0

Sastāvdaļas
• 300 g prosas
• 150 g ķirbja vai kāļa
• 150 ml piena
• buljona kubiņš
• 2 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ideālā vecuma starpība mīlestībā: cik gadus vecs partneris ir piemērots katrai zodiaka zīmei?
Rezultāti ir pārsteidzoši: vācu eksperti nosaukuši auto, kuri nav varējuši izturēt 100 000 kilometru nobraukuma testu
“Tā ir milzīga drosme vai neizmērojams stulbums?” Soctīklotāji reaģē uz Siliņas gatavību atkārtoti kandidēt uz premjeres amatu 3
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Prosu izmērcē 2–3 stundas aukstā ūdenī un nokāš. Uzvāra pienu, uzlej prosai un ļauj 3–4 minūtes graudaugam pamirkt. Pēc tam atkal nokāš.

Ķirbi vai kāli nomizo un sagriež kubiņos. Ķiploka daiviņas sīki sakapā. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sagrieztos dārzeņus, pievieno izmērcēto prosu, sāli, ķiploka daiviņas un pārlej ar 600 ml karsta ūdens. Pielej mazā ūdens daudzumā izšķīdinātu buljona kubiņu. Vāra 5 minūtes, tad uzliek vāku un ļauj pusstundu piebriest.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.