Īru kafija 0

Sastāvdaļas. 30 ml stipra īru viskija, 1 tējkarote nerafinēta brūnā cukura, 70 ml saldā krējuma, 100 ml kafijas.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Glāzē ieber cukuru, ielej īru viskiju. Aizdedzina viskiju, lai tas uzkarstu un cukurs karamelizētos (lai neapdedzinātu roku, izmanto kamīna sērkociņu). Pagatavo vidēji stipru kafiju. Lai dzērienā nepeldētu biezumi, mājas apstākļos izmanto kafijas spiedkannu. Saldo krējumu mazliet uzputo vai sakrata šeikerā. Uzkulto putukrējumu lej gar tējkarotītes malu. Rotā ar rīvētu šokolādi.

Svarīgi, lai, dzerot kafiju ar viskiju, maisījums nesajauktos ar putukrējumu. Ar lūpām pieturot putukrējuma tornīti, vispirms iebauda karsto dzērienu un tikai tad pieķer mazliet putukrējuma. Tā var izjust piesātināto garšu buķeti.

 

Gatavoja “Bbārs” Andris Reizenbergs.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.