Artis Robežnieks
Artis Robežnieks
Foto – Timurs Subhankulovs

Ar pūtēja trenētām plaušām un Čaka mantojumu 0

Dziedošais aktieris – Artis no šī apzīmējuma nevairās un muzikālās izrādēs, uzvedumos un koncertos piedaloties ar lielāko prieku. Pamatīgās muzikālās un arī skatuves pieredzes dēļ viņš izraudzīts arī kā populārā šova “Izklausies redzēts” žūrijas dalībnieks. “Tā mūzikas lieta man tīri labi patīk – ja vēl arī nedaudz sanāk, tad patīk vēl labāk!” pasmaida aktieris. Mūzika pavadījusi Arti kopš bērnības – Jēkabpils mūzikas skolā apgūts tenors – jāatzīmē, skolots nevis balss diapazons, bet pūšaminstrumenta prasme. “Tenors ir līdzīgs trompetei, vienīgi tas nav solo, bet izteikts orķestra instruments,” skaidro Artis. “Par mūziķi nekļuvu, bet plaušas uztrenēju! Bērnībā bija jāizdara izvēle starp tenoru un trombonu, un man šķita, ka, spēlējot trīs taustiņus, tomēr tikšu galā labāk nekā ar trombonu, kas jāspēlē tikai pēc izjūtas.” Starp citu, Arta Robežnieka tenora spēle tomēr nav aizgājusi aizmirstībā – tā skanēja arī Dailes teātra izrāde “Čuhņas jociņi”.

Reklāma
Reklāma
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Lasīt citas ziņas

Ar paša veidotu dziesmu programmu ar Aleksandra Čaka dzeju paša spēlētas ģitāras pavadījumā apbraukāta Latvija, bet 2013. gadā aktieris saņēmis Aleksandra Čaka balvu par nozīmīgu veikumu dzejnieka daiļrades popularizēšanā. “Studiju laikā, gatavojot dzejas kompozīciju runas eksāmenam, Baiba Nollendorfa ieteica pamēģināt Čaku. Toreiz viņš man bija svešs, bet tad pamazām sapratu, kas tā par vērtību. Radās vēlēšanās to papildināt ar muzikālu iestarpinājumu. Nācās pašmācības ceļā apgūt ģitāru. Tā kā negribējās atkārtot mūžīgos “Liepas satumst” vai “Miglā asaro logs”, pieliku klāt arī kādu savu meldiņu Čaka vārdiem. Tā tapa lielāka un nopietnāka programma. Šobrīd dziesmu rakstīšana uz laiku piekāpusies aktiera darbam, tomēr dziesmu programma šajā rudenī vēl skanēs.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.