Foto-Ilze Pētersone

Izjauktais ābolu pīrāgs ar saldējumu 0

Gatavo ābolus

6 vidēja izmēra sagrieztus skābenus ābolus katlā aplej ar 400 ml baltvīna, pieber 200 g brūnā cukura, nosedz ar vāku un karsē zemā temperatūrā, līdz cukurs kristalizējies un vīns izvārījies. Noņem no virsmas, lai turpina lēnām gatavoties.

Reklāma
Reklāma

Gatavo karameli

RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Lasīt citas ziņas

200 g baltā cukura katlā karamelizē (šefpavāre karamelizācijas laikā cukuru maisa, iegūstot elastīgāku masu, ja gatavošanas beigās ir kunkuļi, karameli izkāš caur sietu), pievieno 80 g sviesta un samaisa, 300 g saldā krējuma un masu kādu laiku pavāra, beigās pieber šķipsniņu sāls. Šķidrāka karamele jāvāra īsāku laiku un – otrādi. Var uzglabāt ledusskapī līdz 10 dienām.

Gatavo drumstalas

80 g brūnā cukura, 120 g mandeļu vai kviešu miltu, 80 g sviesta ar rokām samīca neviendabīgā masā, pievieno sarīvētu ½ citrona miziņas, tējkaroti citrona un tējkaroti laima sulas. Liek uz plāts un cep cepeškrāsnī 180°C 8 min.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pirms deserta pasniegšanas ābolus uzsilda kopā ar karameli, liek traukā, uzber citrona drumstalas un pievieno saldējumu, piemēram, vaniļas–burbona un rotā ar kaltētām rudzupuķēm.

Foto – Ilze Pētersone
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.