Francijas Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna priekšvēlēšanu kampaņas laikā apmeklēja arī fermas, lai izrādītu rūpes par lauksaimnieku interesēm. Lepēna ir viena no favorītēm cīņā par Francijas prezidenta posteni.
Francijas Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna priekšvēlēšanu kampaņas laikā apmeklēja arī fermas, lai izrādītu rūpes par lauksaimnieku interesēm. Lepēna ir viena no favorītēm cīņā par Francijas prezidenta posteni.
Foto – AP/LETA

  14

Rodolfs Rapinā, Pinē pašvaldības domnieks

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Lasīt citas ziņas

Tā kā pats nodarbojos ar politiku un esmu republikānis, balsošu par Fijonu. Ko gaidu no vēlēšanām? Izmaiņas un uzlabojumus ekonomikā, izglītībā, nodarbinātībā. Atgriešanos pie gollistu vērtībām – ģenerāļa un kādreizējā Francijas prezidenta Šarla de Golla iedibinātajiem politiskajiem ideāliem par vienotu Franciju kā humānisma ideju paudēju. Šīs vērtības jau gadus 10 – 15 ir aizmirstas. Vai iespējams, ka prezidenta vēlēšanās uzvarēs Lepēna? Domāju, ka ne. Viņa ir laba oratore, prot izmantot cilvēku bailes no teroristiem, rasistiski izsakās par ārzemniekiem, bet ne jau visi ir drauds Francijai.

Matjē Nevē, skolotājs

Ceru, ka šīs vēlēšanas nesīs pozitīvas pārmaiņas. Līdzšinējais prezidents tādas solīja, bet piecu gadu laikā tā arī nekas nenotika. Ir liela nevienlīdzība, bet lēmumi netiek pieņemti. Vēl neesmu izlēmis, par ko balsošu, nevaru izšķirties starp Fijonu un Makronu. Fijonam ir pamatīga programma, viņš ir gatavs pieņemt nepieciešamos lēmumus, kaut arī nesola, ka pēc tam dzīve būs vienkārša. Viņš pieder labējiem, viņi mums ir labi zināmi, pieredzējām viņa darbību jau Sarkozī laikos. Makrons savukārt ir jaunpienācējs, pats izveidojis savu partiju, kāpēc gan nepamēģināt kaut ko jaunu? Vienlaikus jāatzīst, ka Makrons, būdams Olanda valdības ministrs, neko dižu nepaveica. Nedomāju, ka uzvarēs Lepēna, tas vienkārši nav iespējams. Varbūt pirmajai kārtai tiks cauri, bet pēc tam uzvarēs republikāņi.

Marsels un Klodī Nevē, laulāts pāris

CITI ŠOBRĪD LASA

Marsels: ir jābalso par Fijonu, un punkts. Viņš nav ideāls, bet viņam ir reālistiska programma un viņa lēmumus respektēs parlamentā. Esmu jau mājās visiem piekodinājis, ka jābalso par Fijonu!(Smejas.)

Klodī: Fijons nav ideāls, jo viņš ļoti akcentē, ka ir kristietis, apmeklē dievkalpojumus. Manuprāt, valstī, kur laicīgā vara un baznīca ir šķirtas, tas nav pareizi. Šādi viņš tikai zvejo papildu balsis.

Marsels: Vienīgais reālais kandidāts ir Fijons. Makrons ir Olanda marionete, kas tikai izrādās medijos. Vēl mums ir divi ekstrēmisti, Lepēna un Melenšons, un pārējie kandidāti, bet nav iedomājams, ka Lepēna varētu uzvarēt, otrajā kārtā tiks darīts viss iespējamais, lai viņa nekļūtu par prezidenti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.