Dzirdes traucējumu dēļ skolas zvans var būt tikpat traumējošs kā stipras zobu sāpes. Ja bērni ir jutīgi pret skaņām, mūzikas stundās var izmantot austiņas, kas skaņu apslāpē, taču neapklusina pavisam. Turklāt šiem bērniem bieži vien stiprā puse ir vizuālā uztvere. 0

Nepatīkami un pat sāpīgi var būt arī pieskārieni, tādēļ bērni ar autiskā spektra traucējumiem atgrūž pat apkampienus. Tas nav tālab, ka nepazīst vai nevēlas, bet gan smadzenes citādi apstrādā saņemto stimulu. Taktilo sistēmu iespējams stimulēt, ieberzējot ādā losjonu, ripinoties ar jogas bumbu, spēlējoties ar speciālām bumbiņām, kas mazina stresu, ledus gabaliņiem vai pat vibrējošu zobu birsti.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Savukārt šūpošanās, lēkāšana un griešanās ieteicama, lai stimulētu vestibulāro sistēmu, kas rūpējas par kustēšanos un galvas pozīcijas izmaiņām.

Lai ikdienā palīdzētu šiem bērniem, ieteicams maigs apgaismojums, ar graudiem pildīti sēžammaisi, nomierinoša mūzika. Šāds sensorais stūrītis rada papildu drošības izjūtu. Tajā ieteicams novietot arī rotaļlietas, kas nomierina.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.