Lai produkti burciņā ilgāk glabātos 0

Vivanta Volkova, “Latvijas Avīzes” dežurējošā redaktore: Kamēr dārzs snauž, katrā mājā ierasts tukšot ziemas krājumus. Ievārījuma burciņu, sulas un gurķu trīslitru burku visbiežāk neizdodas pieveikt vienā vai divos vakaros, tāpēc jāgādā, lai rūpīgi gatavotais būtu ēdams ilgāku laiku. Man šim nolūkam virtuvē glabājas kādreiz tirgū Ukrainā iegādāts noderīgs rīks – neliels vakuuma sūknītis un speciāli vāciņi (vakuuma metode konservēšanā ir populāra, un nepieciešamos komplektus var meklēt arī internetveikalos). Burku vāciņiem centrā ir ventilis, caur kuru no burkas atsūknēt gaisu. Tādējādi vidē bez skābekļa baktērijām neizdodas strauji vairoties, un, piemēram, sula nesarūgst vismaz desmit dienu. Ilgāk glabājas arī dažādi svaigie produkti: zaļumi, augļi, dārzeņi, gaļa, svaigi spiesta sula u.c. Savukārt ceļojumā vasarā maizītes un salātus ērti un bez bažām labāk ņemt līdzi, ieliktus burkās vakuumā.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.