Lai produkti burciņā ilgāk glabātos 0

Vivanta Volkova, “Latvijas Avīzes” dežurējošā redaktore: Kamēr dārzs snauž, katrā mājā ierasts tukšot ziemas krājumus. Ievārījuma burciņu, sulas un gurķu trīslitru burku visbiežāk neizdodas pieveikt vienā vai divos vakaros, tāpēc jāgādā, lai rūpīgi gatavotais būtu ēdams ilgāku laiku. Man šim nolūkam virtuvē glabājas kādreiz tirgū Ukrainā iegādāts noderīgs rīks – neliels vakuuma sūknītis un speciāli vāciņi (vakuuma metode konservēšanā ir populāra, un nepieciešamos komplektus var meklēt arī internetveikalos). Burku vāciņiem centrā ir ventilis, caur kuru no burkas atsūknēt gaisu. Tādējādi vidē bez skābekļa baktērijām neizdodas strauji vairoties, un, piemēram, sula nesarūgst vismaz desmit dienu. Ilgāk glabājas arī dažādi svaigie produkti: zaļumi, augļi, dārzeņi, gaļa, svaigi spiesta sula u.c. Savukārt ceļojumā vasarā maizītes un salātus ērti un bez bažām labāk ņemt līdzi, ieliktus burkās vakuumā.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.