Seksuālā nonstopa laiks 1

– Varu apgalvot – līdzās finansiālajai, dzimstības un citām krīzēm šajā gadsimtā pastāv arī seksuālā krīze. Daudzi cilvēki emocionāli un fiziski jūtas vientuļi un nesaprasti. Tie ir abu dzimumu pārstāvji ar vai bez bērniem, kuri meklē iepazīšanos interneta portālos un pēc tam bieži vien atskārst: tā bija vien īslaicīga kopošanās vai arī materiālām interesēm pakārtoti sakari. Reizēm tie ir cilvēki, kas jau izveidojuši pāri vai pat nodibinājuši ģimeni, bet šķiras uz nebēdu, akceptē “vairāku sievu vīra” vai “vairāku vīru sievas”, “brunču mednieka”, “bikšu mednieces” statusu.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Seksuālās krīzes piemeklēti indivīdi un pāri meklē palīdzību pie neirologa, psihiatra, seksologa, urologa, ginekologa, venerologa, ģimenes konsultantiem. Sūdzas par dzimumvēsumu, impotenci, neauglību, psihoseksuālām novirzēm. Var būt dots daudz – laba izglītība un darbs, labiekārtots mājoklis utt., bet, ja nav sakārtotas veselīgas seksuālās dzīves, cilvēks hroniski cieš, jūtas nelaimīgs. Var attīstīties depresija un pat pašnāvnieciskas tieksmes. Veidojas nepatika pret miesīgiem bērniem un cēlām jūtām. Daži pacienti stāsta, ka neieredz savu ķermeni. Vīrietis ir gatavs nolinčot savu dzimumlocekli vai vēlas dabūt tādu, kas darbotos tā, lai bez problēmām varētu apmierināt visas partneres. Ir sievietes, kas nīst savas krūtis, nožēlo, ka ir dzemdējušas, neieredz tos, kurus iepriekš mīlējušas. Seksuālām krīzēm caurstrāvota biogrāfija diemžēl izpaužas arī kā onkoloģiskas veselības problēmas, neirozes, psihopātijas, – stāsta ģimenes konsultante, seksoloģe, seksopatoloģe, medicīnas zinātņu doktore INĀRA ROJA.

Mūsdienu īpatnība, kas izraisa cilvēkā spriedzi, ir tā dēvētais seksuālais nonstopa režīms. Ja viņam vai viņai neizdodas laulības dzīve un cilvēks paliek viens, tūdaļ tiek meklēts cits partneris un cilvēks nododas jauniem seksuāliem piedzīvojumiem. Mērķis ir – gūt pēc iespējas lielāku baudu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Patiesībā cilvēkam, kas šķīries no partnera, vismaz divus trīs mēnešus vai pat veselu gadu vajadzētu pavadīt vienatnē, analizējot piedzīvoto un pārdzīvoto, sakārtojot savas domas un ķermeni, teic daktere I. Roja.

– Sabiedrībā tiek sludināts – tev jābūt visseksuālākajam, visskaistākajam, visspēcīgākajam. Lai neatpaliktu no pūļa modes, vīrietis satiekas pat ar vairākām mīļākajām vienlaikus. Daudzi vīrieši pat neatceras, kur un ar ko ir pārgulējuši, jo ir lietojuši alkoholu un narkotikas. Bet viņu draudzenes kļūst par tādām kā manekenēm – caurumotām būtnēm, ar kurām var izmēģināt visus iespējamos seksuālās baudas gūšanas veidus – vaginālo, orālo, anālo, – stāsta daktere. Inārai Rojai nācies uzklausīt ne vienas vien sievietes stāstu par to, ka partneris viņu sitis par atteikšanos no anālā seksa. Bet seksopatologu kabinetos pieaug to pacientu skaits, kuru slimību cēlonis ir haotiski dzimumsakari.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.