Foto: Aija Geida

Jāņogu–kokosriekstu kēksiņi 0

Sastāvdaļas
• 150 g saldētu jāņogu vai brūkleņu
• 125 g ķirbja biezeņa
• 50 ml kokosrieksta eļļas
• 50 g cukura
• 50 ml gaišā cukura sīrupa
• ēdamkarote maltu linsēklu
• 3 ēdamkarotes ūdens
• 200 g auzu miltu
• 30 g kakao pulvera
• 65 g mandeļu miltu
• tējkarote cepamā pulvera
• pustējkarote sodas
• pustējkarote malta muskatrieksta
• pustējkarote malta kanēļa
• 130 g šokolādes čipsu (karstumizturīgo)

Reklāma
Reklāma
“Kā var nozombēt cilvēkus!” Veidemane izsakās par vienu no lielākajiem pēdējo gadu protestiem Rīgā
Kokteilis
“Vispār vajadzētu aizliegt Donu un viņa jauno dziesmu…” Mūziķa jaunākais veikums izraisa negaidītu sabiedrības reakciju 70
VIDEO. “Par 3 latiem Jelgavas Ledus hallē!” 22 gadus vecs “Prāta Vētras” reklāmas video liek ieplest acis 1
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Linsēklas samaisa ar ūdeni un noliek uz 15 minūtēm uzbriest. Bļodā sajauc izkausētu kokosriekstu eļļu, ķirbju biezeni, cukuru, gaišo cukura sīrupu, izmērcētas linsēklas un maisa, līdz cukurs izkusis. Otrā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: auzu un mandeļu miltus, sodu, cepamo pulveri, garšvielas. Abu bļodu sastāvu sajauc kopā un samaisa. Pievieno šokolādes čipsus un izmaisa, līdz tie vienmērīgi sajaukušies mīklā. Cep iepriekš līdz 180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes. Ļauj veidnē atdzist 10–15 minūtes un tikai tad izņem kēksiņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.