Foto: Gorillaimages/Shutterstock

Jēra ciskas cepetis 0

Sastāvdaļas

• jēra ciska

Marinādei
• graudu sinepes
• rozmarīns
• ingvers
• pipari
• čili
• sāls

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Gaļu rūpīgi ierīvē ar sāli, pipariem, kūpinātās vai saldās paprikas pulveri, noziež ar marinādi un notur nakti. Liek cepeškrāsnī un cep 160 grādos 1,5–2 stundas.

Kad gaļa izcepusies, pārklāj ar glazūru, kas pagatavota no medus, graudu sinepēm, citrona sulas un citrona miziņas, un vēl 5 minūtes aprauj cepeškrāsnī 180 °C, lai veidotos kraukšķīga, aromātiska garoziņa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasniedz ar krāsnī ceptiem nelieliem kartupelīšiem. Ļoti labi garšo arī cepti burkāni, pastinaks, sarkanās un dzeltenās bietes.

Cepot jēra cisku, daži iegriež kabatiņas un ieliek ķiploku. Tomass Godiņš neiesaka tā rīkoties, jo pa iegriezumu iztek suliņa un gaļa cepot kļūst sausāka un cietāka.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.