Jūnija zaļie atklājumi 0

Smaržas tā vien dīda kājas – jādodas pļavā un mežā. Augi zaļo un plaukst, piedāvājot arī cilvēkam daļu sava veselīguma. Gan lai nobaudītu uzreiz, izmēģinot arvien jaunas savvaļas augu receptes, gan lai vāktu un žāvētu ziemai. Šomēnes – par vērtīgo, bet līdz galam nenovērtēto.


Reklāma
Reklāma

 

Spēks vīriem

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Atceroties to, ka mums ar ēdienu jāsaņem trīs garšas, gatavojam salātus. Vispirms – vīriem. Vīriešu veselībai un spēkam vislabāk der tīruma naudulis, kam sēklu pākstis atgādina mazas naudiņas. Pēc garšas tas ir sūrs, veicina nieru darbību un spēcina dzimumveselību. Nobraukām visu no nauduļa kāta (to met prom, jo ciets), beram bļodā. Pievienojam dzeltenos pērkones ziedus (sūra garša), skābenes vai rabarbera ziedus (skāba garša) un vanagu vīķa lapiņas un ziedus (saldeni kā cukurzirnis). Kārumam un sātīgumam piegriežam zemenes. Visu aizdarām ar rūgušpienu vai kefīru.

 

Labums sievām

Dāmu veselībai vislabākais ir vitamīniem bagātīgais ganu plikstiņš – ar plakaniem, trīsstūrveida pākstenīšiem. Gatavojot salātus sievām, nobraukām pākstenīšus un ziediņus no plikstiņa kāta, beram bļodā. Pieliekam vanagu vīķi vai kādu citu zirņveidīgo, rapsi – ziedu ar sulīgo kātu sprīža garumā (tikai no nemiglota lauka!), klāt skābenes vai rabarbera ziedu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nauduli un plikstiņu katrai ģimenei jātur goda vietā. Sūraugi jāēd, jo tie palīdz attīrīt organismu. Var paglabāt arī ziemai. Nogriež krietnas saujas nauduļa un plikstiņa, sasien saišķīšos un pakarina. Kad augi izžuvuši, pušķa kuplo galu liek lina maisiņā un nobrauka visu no kāta, sabirzina. Sajauc kopā – gatavs garšaugu pulveris. Var pielikt arī žāvētus pērkones ziediņus un sabirzinātas žāvētas nātres lapas.

Kādus vēl zaļos brīnumdarus sevis spēcināšanai iesaka sarūpēt farmācijas doktore Vija Eniņa un augu pētniece Vaira Kārkliņa, lasiet žurnāla “36,6 oC” jaunākajā numurā!

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.