Kā sagatavot jūras kāpostus? 1

Tie jūras kāposti, kas jau gatavi ēšanai, nopērkami veikalā, bieži vien ir sabojāti ar eļļu vai majonēzi. Lai iznāktu lētāks produkts, tiek pievienota ne tās augstākās kvalitātes eļļa, tāpēc arī salāti nav tik garšīgi. Sagatavojot pašam mājās jūras kāpostus, to garša ir ievērojami labāka.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

1. Kvalitatīvi jūras kāposti ir labi izžāvēti, tie patīkami smaržo, ir bez piesmakām un piegaršām, kā arī nav ļoti sāļi.

2. Vispirms jūras kāpostus aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti izmērcēties.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Pēc tam kāpostus nokāš, ieliek katliņā, pārlej ar trīs reizes lielāku ūdens daudzumu un vāra aptuveni 15 – 20 minūtes.

4. Ja ir nepieņemama jūras kāpostu specifiskā smarža un garša, var ūdeni nokāst, pieliet svaigu ūdeni un vēl pavārīt 10 – 15 minūtes. Tas mazliet samazinās vērtīgo vielu koncentrāciju produktā, bet uzlabos garšu.

Svarīgi


Kontrindikāciju jūras kāpostu lietošanai ir maz: paaugstināts jutīgums pret jodu, asas gremošanas sistēmas orgānu saslimšanas, nefrīts, nātrene un citas saslimšanas, kad nedrīkst lietot joda preparātus.

Foto – Aija Geida

UZZIŅA


Kaltētus jūras kāpostus izdevās atrast Rīgas Centrālstacijas “Rimi”, kā arī sojas produktu veikaliņā Rīgā, Gogoļa ielā 13 (pretim Zinātņu Akadēmijai). 100 grami kaltētu kāpostu maksā Ls 0,70.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.