Foto-Fotolia

Kā iegūst modificēto cieti, kuru pievieno daudziem produktiem 0

Esmu lasījusi, ka pārtikas modificētā ciete, kas pievienota ļoti daudziem produktiem, nav ģenētiski modificēts produkts. Bet kā šo pārtikas piedevu iegūst? Vai tā ir dabiska? ZANE RĪGĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ideālā vecuma starpība mīlestībā: cik gadus vecs partneris ir piemērots katrai zodiaka zīmei?
Rezultāti ir pārsteidzoši: vācu eksperti nosaukuši auto, kuri nav varējuši izturēt 100 000 kilometru nobraukuma testu
“Tā ir milzīga drosme vai neizmērojams stulbums?” Soctīklotāji reaģē uz Siliņas gatavību atkārtoti kandidēt uz premjeres amatu 3
Lasīt citas ziņas

Modificētā ciete var būt izgatavota no kviešiem, kartupeļiem, kukurūzas un citiem augiem ar augstu cietes saturu. Šī pārtikas piedeva tiek iegūta ar ķīmiskiem reaģentiem, tos vienu vai vairākas reizes pievienojot pārtikas cietei, kuru pirms tam nereti apstrādā ar fizikālām vai fermentatīvām metodēm, hidrolizē ar skābi, sārmu vai balina, lai pastiprinātu tehnoloģiskās īpašības, piemēram, panāktu teicamu šķīdību ūdenī, lielu gela veidošanās ātrumu. Modificēto cieti nevar saukt par dabisku produktu, kas nācis no dabas un nav apstrādāts, bet zinātnieki arī nesaskata kaitīgumu un atļauj šo vielu lietot pārtikā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.