Foto-Fotolia

Kā iegūst modificēto cieti, kuru pievieno daudziem produktiem 0

Esmu lasījusi, ka pārtikas modificētā ciete, kas pievienota ļoti daudziem produktiem, nav ģenētiski modificēts produkts. Bet kā šo pārtikas piedevu iegūst? Vai tā ir dabiska? ZANE RĪGĀ

Reklāma
Reklāma
“Mani šis sāk kaitināt!” Latvieši diskutē par TV3 “Koru karu” fināla tiešraides laikā ekrānā redzamo
Kokteilis
Gudri jau kopš dzimšanas: 5 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri var lepoties ar attīstītu intelektu
Lāča izraisīta panika noved pie traģēdijas: jauniete noslīkst ezerā
Lasīt citas ziņas

Modificētā ciete var būt izgatavota no kviešiem, kartupeļiem, kukurūzas un citiem augiem ar augstu cietes saturu. Šī pārtikas piedeva tiek iegūta ar ķīmiskiem reaģentiem, tos vienu vai vairākas reizes pievienojot pārtikas cietei, kuru pirms tam nereti apstrādā ar fizikālām vai fermentatīvām metodēm, hidrolizē ar skābi, sārmu vai balina, lai pastiprinātu tehnoloģiskās īpašības, piemēram, panāktu teicamu šķīdību ūdenī, lielu gela veidošanās ātrumu. Modificēto cieti nevar saukt par dabisku produktu, kas nācis no dabas un nav apstrādāts, bet zinātnieki arī nesaskata kaitīgumu un atļauj šo vielu lietot pārtikā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.