Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – Shutterstock

Naudas lietas 1

Labi, ja šķiršanās ir notikusi savstarpējas cieņas gaisotnē, un tēvs apņēmies materiāli atbalstīt savus bērnus turpmāk. Tomēr vairumā gadījumu tā nav. Ja šķiršanās iemesli ir vardarbība vai atkarības, tad nereti vīrietis šo savu attieksmi turpina demonstrēt, dažādi izvairoties no uzturlīdzekļu maksāšanas bērniem. Tādēļ nepilnās ģimenes bieži ir arī materiāli sliktāk nodrošinātas, sevišķi, ja māmiņai vienai nu jāuztur vairāki bērni.

Reklāma
Reklāma

Kurš salabos ūdens krānu

7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
Lasīt citas ziņas

Grūtības rodas arī saimnieciskā ziņā, jo ikdienas sadzīve prasa pastāvīgas rūpes. Ne vienmēr sieviete ar bērniem paliek skaisti izremontētā mēbelētā dzīvoklī, kur nekas nav jālabo. Bieži mātes ar bērniem ir neapskaužamos sadzīves apstākļos, kad nedarbojas santehnika, atklāti elektrības vadi, durvīm nav rokturu, saplēstas tapetes un pat caura grīda. Šāda situācija ir pieciesta ilgstoši, ja vīrs nav veltījis rūpes saimniecībai.

Kā bērni ieraudzīs pareizās attiecības

Taču galvenā uzmanība veltāma bērniem. Bērniem ir svarīgi no kāda ņemt piemēru savai dzīvei. Ja ģimeni piemeklējusi situācija, ka vecāki dzīvo šķirti, un kāds no vecākiem nevar kļūt bērniem par pozitīvu autoritāti, jāgādā, lai bērnam būtu iespēja redzēt, kā veidojas laulāto attiecības pilnās un labvēlīgās ģimenēs. Īpaši zēniem ir svarīgi kontaktēties un ņemt piemēru no tādiem vīriešiem, kuri atbildīgi rūpējas par savu ģimeni. Arī meitenēm ir nozīmīgi vērot, kā veidojas veselīgas attiecības starp laulātajiem. Labi, ja ir vecvecāki vai citi tuvinieki, kas spēj pildīt šo parauga funkciju, taču bieži šī palīdzība netiek saņemta.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.