Foto – Aija Geida

Kā pagatavot garšaugu sāli. Recepte 0

Garšaugu sāls ir burvīgs veids, kā atsvaidzināt ikdienas maltīti. Tas īpaši piemērots steidzīgām saimniecēm – pa brīvdienām sagatavo sāli, bet darbdienu vakaros tik piešauj pa šķipsniņai pie svaigi pagatavota ēdiena.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

• 100 gramu sāls (Himalaju, jūras)

• saišķis garšaugu pēc izvēles

Pagatavošana.

Viens bērns miris, otrs ievietots intensīvajā nodaļā: epidemiologi sāk izmeklēt streptokoka infekcijas avotu
Nedrīkst ignorēt: trīs pazīmes, kas liecina, ka D vitamīna ir par daudz
Krievu ģimenes lūdz neatgriezt no gūsta viņu tuviniekus, bet atstāt Ukrainā: kas noticis? 43
Lasīt citas ziņas

Garšaugu ieteicams izvēlēties tādu, kas patiešām garšo. Pirmais mēģinājums var būt ar ko neitrālu, piemēram, pētersīļu un selerijas lapām, pēc tam var eksperimentēt ar baziliku, estragonu, majorānu, izopu un citiem garšaugiem.

Vispirms zaļās lapiņas rūpīgi nomazgā un nosusina virtuves papīra dvielī. Ja kāti nav cieti, arī tos var izmantot garšaugu sāls pagatavošanai. Lapiņas un kātus rupji sakapā uz dēlīša.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sāli liek blendera traukā, pievieno sakapātās lapiņas un ar lieliem blendera motora apgriezieniem samaisa, līdz sāls iekrāsojas spilgti zaļā krāsā (aptuveni četras minūtes).

Pannā izklāj virtuves papīra dvieli vai salvetes, plānā kārtiņā ar karoti izlīdzina zaļo masu, pārklāj ar papīra dvieli un atstāj uz nakti, lai izžūst liekais mitrums. Žūšanas laikā intensīvi zaļā krāsa kļūs nedaudz bālāka. Tad sapilda hermētiskā traukā. Pusgadu labi saglabā savu aromātu, garšu un krāsu.

!!! Šādi var dažādu garšaugu sāli saglabāt ziemai – aukstajos mēnešos ēdienam piešķirot vasaras smaržas un garšas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.