Foto – Fotolia

Uz ko skatieties vispirms, izvēloties produktu? Pareizi: uz tā sastāvu. Dabīgā saldkrējuma sviesta sastāvā nebūs uzskaitītas dažādas augu eļļas, kā tas ir margarīna gadījumā. Sviesta sastāvs ir lakonisks: pilnpiens un saldais krējums. 0

Ja uz iepakojuma nav rakstīts “sviests”, tas arī ir iemesls aizdomāties, vai tikai tas nav margarīns. (Jocīgi, bet kļūdāmies arī šai ziņā!)

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Kokteilis
Gudri jau kopš dzimšanas: 5 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri var lepoties ar attīstītu intelektu
Lasīt citas ziņas

Atpazīt dabīgu sviestu no govs piena var arī pēc cenas – tas būs ievērojami dārgāks par “sviesta produktu”.

Ja ir iespēja atvērt produktu, piemēram, tirgū, kur pārdod sviestu uz svara – paskaties uz tā krāsu. Tam nav jābūt ne spilgti dzeltenam, be intensīvi baltam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dabīgs sviests uz tausti ir ciets. Vēl jāņem vērā, ka dabīgs piens nenosmērēs iepakojumu, kad to iztīs. Tas arī nelips pie rokām.

Vērts pievērst uzmanību produkta derīguma termiņam. Sveramo sviestu var glabāt dienas desmit, ne vairāk. Ja tas ir iepakots metāla kārbā, ne vairāk kā trīs mēnešus. Ja ražotājs sola ilgāku derīguma termiņu, tātad pievienoti konservanti.

Viltojumu var noteikt arī mājas apstākļos. Dabīgs sviests kūst vienmērīgi, bet, ja uz virsmas parādās pilieniņi, tas ir margarīns.

Kad īsts sviests no aukstuma nokļūst silgumā, tas kļūst mīksts atšķirībā no margarīna, kas sāks ātri kust augu tauku dēļ.

No kvalitatīva saldā krējuma gatavots sviests uz tausti ir gluds un ciets. Griezuma vietā tas ir spīdīgs un bez slāņiem.

Un, visbeidzot, dabīgam sviestam nav jādrūp, tiklīdz to izņem no ledusskapja. Dabīgu sviestu uz maizes var uzziest ar biezu, viendabīgu kārtu.

Avots: www.fithacker.com

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.