Foto-Matīss Markovskis

Kabaču makaroni ar garnelēm 0

Sastāvdaļas
• 2 nelieli jauni kabači
• 20 saldētas garneles
• 3 ēdamkarotes gatavās čili mērces
• sāls pēc garšas
• pipari
• citrona sula
• apelsīna sula

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Nelielus jaunus kabacīšus ar visu mizu sarīvē spirālveida griezējā vai uz speciālas rīves, kas veido tādus kā spageti. Var kabaci sagriezt ar nazi tādās pašās strēmelītēs. Spageti apber ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm, lai atdalās sula.
Atlaidina garneles. Izspiež sulu no citrona un apelsīna, pievieno sāli un piparus. Šo marinādi iejauc garnelēs, atstāj, lai iemarinējas.
Garneles viegli apcep. Noliek maliņā, tad tajā pašā pannā pavisam viegli apmaisot apcep kabaču spageti. Tad iejauc čili mērci.
Traukā liek spageti porciju, pārliek ar apceptajām garnelēm.

Šim ēdienam ir Ķīnai raksturīgā garša. Ja vēlas citādu, pievieno, piemēram, bazilika pesto vai dilles un ķiplokus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.