Foto – Shutterstock

Kabaču salāti ziemai – nav jāpasterizē 0

Sastāvdaļas
• 1 kg nomizotu kabaču bez sēklām
• 5 kg tomātu
• 300 g sīpolu
• 200 g paprikas
• 1 sarkanā čili pāksts
• 4–5 ķiploka daiviņas
• 100 ml augu eļļas
• 1 ēdamkarote sāls
• 1 tējkarote cukura
• 3–4 ēdamkarotes 9% galda etiķa

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Kokteilis
VIDEO. Karaliskā sveiciena vietā sūdi! Anglijas godasardzes zirgs nokārtojas Trampa priekšā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kabačus sagriež plānās ripiņās, paprikai un čili izņem sēklas, sagriež, sīpolus un ķiplokus sagriež ripiņās, tomātus blanšē, noņem mizu un sadala gabaliņos. Visu, izņemot kabačus un etiķi, liek katlā un uz lēnas uguns vāra 10–15 minūtes. Tad pieber kabačus un turpina vārīt aptuveni 40 minūtes. Pielej etiķi un visu pavāra vēl piecas minūtes. Karstu pilda burkās un aizvāko. Nav jāpasterizē.

Ja vēlas asākus salātus, pievieno vairāk čili.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.