Foto-Matīss Markovskis

Kabaču un valriekstu salāti 0

Sastāvdaļas
• 3 kabači
• 8 ēdamkarotes mājas siera (vai jebkura biezpiena)
• sauja valriekstu

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

Mērcei
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• sāls un pipari
• bazilika lapiņas

Pagatavošana.
Kabačus sagriež ļoti plānās, garenās sloksnēs. Ja ir, var izmantot speciālu rīvi vai sleiseri, ar ko iespējams dārzeni sagriezt ļoti plāni.
Pagatavo mērci – olīveļļu sajauc ar citrona sulu, iemaisa sāli, piparus un sakapātas bazilika lapiņas. Mērci pārlej kabača sloksnēm, iemaisa. Atstāj marinēties uz kādu pusstundu.
Uz šķīvja kārto marinētās kabača sloksnes, nevairoties no mērces. Liek pamīšus ar mājas biezpienu, pēc tam bagātīgi pārkaisa valriekstus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šie salāti ir viegli un veselīgi. Bazilika vietā mērcei var izmantot timiānu un rozmarīnu, dilles un ķiplokus vai citas sev tīkamas garšvielas.
Valriekstus var aizstāt ar linsēklām, mandelēm, lazdu riekstiem vai čia sēklām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.