Agneses Zeltiņas foto

Repojot slapja mugura 3


Scenārijs uzrakstīts gudri, bez didaktikas, darbu raksturo aktrise Akvelīna Līvmane, Alvis Lapiņš ir brīnišķīgs scenārists, un Varis Brasla gudrs režisors, bet abi bērni, filmas varoņi, labās ģimenēs auguši, ļoti mīlēti, taču līdz ar to jūtīgi pret jebkuru vārdu. No vienas puses labi, bet no otras… sastindzina jau vārds kamera vien. “Filmā mana varone vecmāmiņa, bijusī skolotāja, dabūs darbu, ja iemācīsies Brigaderes tekstus izrunāt repā. Tad nu mazdēls Oskars un kaimiņu meitene Olga viņai šo mākslu rāda priekšā. Bet filmējot, lai mazos tai repošanai iedrošinātu, man, aizkadrā viņiem visu priekšā rādot, jau slapja mugura,” smejas aktrise.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Daba gan Kuldīgā nav lutinājusi, pārbaudījusi ar negaisu, pelēkām debesīm un vēju, ko var redzēt arī ekrānā. “Uz sen nelietotās brīvdabas skatuvītes pēc scenārija man, bijušai skolotājai, jāatrāda savam bijušajam audzēknim repošanas prasme,” stāsta Akvelīna Līvmane. “Filmā varēs redzēt, ka situācija ir mazliet aizvainojoša. Bijušais audzēknis, kuru spēlē Mārtiņš Meiers, ir liels priekšnieks, piedāvājis darbu, bet aiz šī it kā cēlā žesta slēpjas visādas apšaubāmas peripetijas, slēpti stiķi un niķi, kurus man neizstāsta… Un bērni to visu redz, vērtē, apgūst dzīvi.”

Filmēšanas laukumā bijis īpašs cilvēks, kurš sekojis tekstam, lai aktieri nerunātu liekvārdiņus. “Šajā filmā patiesi ir ļoti laba, skaista latviešu valoda,” priecājas bijušās skolotājas atveidotāja.

CITI ŠOBRĪD LASA
Lai atceramies kaut vai Akvelīnas Līvmanes kā mammas saspēli ar dēlu Boņuku filmā “Cilvēka bērns”. Aktrise domājusi – kā būs atrast kontaktu ar Markusu un Evu? “Biju priecīga, ka sapratne dibinājās ļoti viegli, viņi mani uztvēra kā līdzīgu,” stāsta aktrise, “man lielākais kompliments bija mūsu filmas varoņu brīvbrīdī izmesta frāzīte – tu esi smieklīga… Pirmajā mirklī nesapratu – kā to uztvert? Bet tad citi, kam pašiem bērni, “pārtulkoja” – tas tagad tāds modes vārdiņš, kas nozīmē, ka bērns tevi atzinis par savējo.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.