Kaltētu apelsīnu sukādes ar šokolādi. Kas par garšu!! 0

Šā garduma pagatavošanas padomus meklēju jau pasen un ik pa laikam arī internetā kaut ko atradu. Ne viss izdevās, bet šoreiz sanāca un ļoti garšīgi.

Reklāma
Reklāma

Dara tā!

Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu 54
“Pases pazudušas, iestrēguši Arābu Emirātos, būs jāmaksā 6000 eiro,” Didrihsone atklāj, ka nezina, kā tiks uz Latviju
“Latvijai tuvojas…” Alvis Hermanis izsaka mīklainu paziņojumu, radot satraukumu sabiedrībā
Lasīt citas ziņas

• Apelsīnus ļoti rūpīgi nomazgā, jo tiks gatavoti ar visu mizu.

• Augļus sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs (jo skaistāka šķēlīte, jo glītāks gatavais gardums).

CITI ŠOBRĪD LASA

• Padziļā pannā ielej ūdeni un izkausē cukuru (baltais cukurs apelsīna šķēlītes padarīs vienkārši saldas, brūnais papildinās garšu ar savu īpatnējo rūgtumiņu).

• Saliek apelsīnu šķēlītes cukura sīrupā un maisot karsē aptuveni 45 minūtes (cukura sīrupam jānosedz apelsīnu šķēlītes, orientējoša proporcija – 4 lieliem apelsīniem aptuveni 1 glāze brūnā cukura).

• Izņem apelsīnu šķēlītes no sīrupa (jau tagad ir ļo-o-oti garšīgas!), notecina un liek uz cepampapīra augļu žāvētājā vai cepeškrāsnī (konvekcijas; cepeškrāsns durvīm jābūt mazai spraudziņai, lai mitrums tiek laukā) žāvēties līdz + 45…+50 °C 6–8 stundas (var ar pārtraukumiem, pat vēlams). Labi sažāvētām apelsīna šķēlītēm jābūt caurspīdīgām un pacietām.

• Apelsīnu šķēlītes iemērc, apsmērē vai kā citādi izdekorē ar kausētu melno (garšo izcili) vai balto šokolādi.

P.S. Šo gardumu ledusskapī var uzglabāt ilgi (ja izdodas aizslēgt ledusskapja durvis).

Džuljeta Leiterte, a/s Latvijas Mediji kancelejas pārzine

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.