Foto-andriskozlovskis.lv

Kāļu zupa no bērnības 
 1

Sastāvdaļas: 250 g dūmotas cūkgaļas, 800 g ūdens, 80 g kāļu, 50 g burkānu, 50 g kartupeļu, 20 g grūbu, sāls, garšaugi, piens, vislabāk īstais, lauku.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Vispirms lieku mērcēties grūbas – apmēram uz sešām stundām. Gaļu uzvāru, noputoju. Pievienoju izmērcētās grūbas, ļauju visam vārīties. Sagatavoju dārzeņus. Kāļi ir viruma pamats, tos vajag visvairāk. Nomizoju, sagriežu lielos gabalos. Tāpat daru ar burkāniem un kartupeļiem. Pievienoju garšaugus, mazliet sāli. Pašās vārīšanas beigās ieleju pienu, tas dod zupai tumīgumu.

Šī zupa ir no manas bērnības. Tāda sātīga, pabieza, ar rupji grieztiem dārzeņiem un pienu. Ļoti garda.

 

CITI ŠOBRĪD LASA

Žurnāla 36,6°C 2011. konkursa uzvarētājas Ilonas Andrēvičas recepti gardā un skaistā maltītē pārvērtusi Ave Luna šefpavāre Ineta Grēniņa!

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.