Foto-andriskozlovskis.lv

Kāļu zupa no bērnības 
 1

Sastāvdaļas: 250 g dūmotas cūkgaļas, 800 g ūdens, 80 g kāļu, 50 g burkānu, 50 g kartupeļu, 20 g grūbu, sāls, garšaugi, piens, vislabāk īstais, lauku.

 

Kā gatavot?

Vairāki kilogrami! Tepat, kaimiņos, vēstures entuziasti mežā atrod 86 gadus slēptus dārgumus 16
Piecas lietas, kuras kaķi dara katru dienu, taču uzskatīs jūs par lielākajiem ienaidniekiem, ja tajās iejauksieties
“Es eju pensijā!” Vīrietis nopērk lietotu jaku un paliek bez vārdiem par to, ko atradis tās kabatā
Lasīt citas ziņas

Vispirms lieku mērcēties grūbas – apmēram uz sešām stundām. Gaļu uzvāru, noputoju. Pievienoju izmērcētās grūbas, ļauju visam vārīties. Sagatavoju dārzeņus. Kāļi ir viruma pamats, tos vajag visvairāk. Nomizoju, sagriežu lielos gabalos. Tāpat daru ar burkāniem un kartupeļiem. Pievienoju garšaugus, mazliet sāli. Pašās vārīšanas beigās ieleju pienu, tas dod zupai tumīgumu.

Šī zupa ir no manas bērnības. Tāda sātīga, pabieza, ar rupji grieztiem dārzeņiem un pienu. Ļoti garda.

 

CITI ŠOBRĪD LASA

Žurnāla 36,6°C 2011. konkursa uzvarētājas Ilonas Andrēvičas recepti gardā un skaistā maltītē pārvērtusi Ave Luna šefpavāre Ineta Grēniņa!

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.