Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto-Shutterstock

Kāpēc kafiju nefasē nelielos vienas devas maisiņos? 0

Iespējams, ne viens vien kafijas cienītājs ir nodomājis, vai kafiju, tāpat kā tēju, varētu ražot, safasētu nelielos maisiņos, kurā ir deva vienai tasītei.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Lasīt citas ziņas

Savdabīgo garšu un smaržu kafijai piešķir ēteriskā eļļa, ko tā satur. Diemžēl šī eļļa ir ļoti nenoturīga – malta kafija teju pusi garšas un aromāta zaudē jau pirmajās 30 minūtēs pēc pupiņu samalšanas, bet vēl bezgaršīgāka un aromātiem nabagāka kļūst turpmāko piecu līdz desmit dienu laikā. Lai to nepiedzīvotu, pupiņas jāuzglabā cieši noslēgtā traukā un tumšā vietā, bet, gatavojot dzērienu, jāsamaļ tik daudz pupiņu, cik konkrētajā mirklī domā patērēt. “Kafijas pupiņās esošā ēteriskā eļļa, nonākot saskarē ar gaisā esošo skābekli, ļoti strauji izgaro, bet malumā šis process notiek vēl straujāk,” skaidro barista–kafijas meistars Ingemārs Dzenis. “Ja maltā kafija jeb, kā tautā saka, biezumi ir zaudējuši ēterisko eļļu un aromātu, dzēriens kļūst negaršīgs un nesagādā gaidīto baudījumu.”

Ja kafiju, tāpat kā tēju, fasētu papīra maisiņos nelielās devās, pēc iepakojuma atvēršanas, nonākot saskarē ar gaisā esošo skābekli, tā ļoti ātri izgarotu. Pirmā kafijas tasīte būtu kvalitatīva, bet nākamās, pēc kāda laika gatavotās – diezin vai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.