Foto – Shutterstock

Žults tajā var nonākt žultsakmeņu slimības gadījumā. Apmēram trešdaļai cilvēku tas notiek pēc žultspūšļa operācijas, jo organisms nespēj pielāgoties pārmaiņām. 0


Rūgtuma iemesls var būt arī medikamentu, piemēram, antibiotiku lietošana. Visbiežāk tādēļ, ka tie ietekmē kuņģa darbību un kavē barības pārvietošanos. Tad problēmu var atrisināt, konsultējoties ar ārstu un zāles aizvietojot ar citām.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Lasīt citas ziņas

Bieži vien šādu nepatīkamu garšu, kā arī sāpes un smaguma sajūtu pakrūtē izraisa gremošanas trakta augšējās daļas funkcionālas problēmas, kad, pat veicot vissmalkākos izmeklējumus, to iemesls netiek atklāts.

Sievietēm nepatīkamās garšas iemesls mēdz būt hormonu līmeņa pārmaiņas asinīs menstruāciju un grūtniecības laikā. Tad tā ar laiku pāriet pati no sevis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rūgtumu var mazināt, apēdot ko garšīgu, pakošļājot kanēļa miziņu vai krustnagliņu.

Dažkārt palīdz citrusaugļi un to sula, kas palielina siekalu sekrēciju, taču skābes atvilni tie pastiprinās vēl vairāk.

Rūgtumu var mazināt medikamenti, kas liek žultij virzīties vajadzīgajā virzienā, taču tie lietojami tikai pēc ārsta ieteikuma.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.