Diskusijā piedalījās Arvils Ašeradens (no kreisās), Uldis Augulis, Pēteris Leiškalns, Eva Lossane un Agra Spurdziņa.
Diskusijā piedalījās Arvils Ašeradens (no kreisās), Uldis Augulis, Pēteris Leiškalns, Eva Lossane un Agra Spurdziņa.
Foto – Karīna Miezāja

A. Ašeradens: “Liekas, ka valdībai ir jāveido karjeras konsultantu tīkls, ko varētu izmantot cilvēki visa mūža garumā. Šobrīd laba karjera nav garāka par pieciem līdz septiņiem gadiem un karjeras konsultants var palīdzēt atrast nākamo posmu. Piemēram, kāda meitene no Rojas, kura sapņoja kļūt par bioloģi, kopā ar karjeras konsultanti noskaidroja, ka viņas dabiskās spējas vispiemērotākās ir armijai. Un tagad viņa studē militāro arodu Anglijā. Mums no katra jaunieša jādabū ārā maksimums, bet mēs saņemam tikai vidējo.” 16


Celt vai necelt minimālo algu?

Lai gan šogad tika palielināta minimālā darba alga, Valsts ieņēmumu dienests nesen vēstīja, ka mērķis nav sasniegts – liela daļa uzņēmēju nevis palielinājuši darba algu, bet samazinājuši strādājošajiem darba slodzi. Tāpēc klātesošajiem radās virkne jautājumu – vai nākamgad arī palielināsies minimālā darba alga un vai, ieklausoties eksministra An­dra Vilka brīdinājumos, nav laiks savilkt jostas, lai pēc dažiem gadiem atkal neiedzīvotos jaunā krīzē un algu samazināšanā.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

U. Augulis: “Labklājības ministrija piedāvā trīs iespējamos risinājumus. Pirmais – nekas nemainās un viss paliek šāgada līmenī, ja nemainās neapliekamais minimums. Otrs – ja maina neapliekamo minimumu, tad minimālo algu varam pacelt līdz 367 eiro. Ja neapliekamo minimumu pārskata, pēc mūsu aprēķiniem, tam vajadzētu būt 136 eiro.

Protams, mēs nevaram tērēt vairāk, nekā pelnām, un diemžēl mēs valstī maz pelnām. Mums jāattīsta ražojošas darbavietas, kas nesīs naudu budžetam. Pārdalīt vairs nav ko, jo pietrūkst gan veselības aprūpei, gan pedagogiem, jāpalielina arī zemās pensijas. Diemžēl 39% nodokļu maksātāju maksā nodokli no minimālās vai līdz minimālajai algai. Nākamie 30% no minimālās līdz 711 eiro. Tāpēc svarīgākais – cik nopelnīsim?”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.