Foto – Aija Geida

Karalisks produkts – biezpiens 0

Biezpiens ir teju universāls produkts – garšīgs kopā ar krējumu, ideāls pildījumiem, mīklām, saldajiem un sāļajiem ēdieniem. Tas sader gandrīz ar visiem produktiem, jo vienlīdz labi garšo ar siļķi, rozīnēm, augļiem un dārzeņiem. To vismaz 2–3 reizes nedēļā vajadzētu iekļaut ēdienkartē, jo biezpienā ir daudz olbaltumvielu, kalcijs, A, E, D un B grupas vitamīni un visas šajā produktā esošās uzturvielas organisms spēj labi uzņemt un asimilēt. Piedāvājam septiņas receptes ar biezpienu.

Reklāma
Reklāma

Baklažānu un biezpiena rullīši

(6 porcijas)

• 2 vidēja izmēra baklažāni

• 450 g biezpiena

• 100 g skābā krējuma

• 75 g pekanriekstu

• 100 ml olīveļļas

• 2 ķiploka daiviņas

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• 1,5 tējkarotes sāls

Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

Baklažānus nomazgā, sagriež 6–7 mm biezās šķēlēs, liek uz virtuves dēlīša vai galda un apkaisa ar sāli. Pēc 20 minūtēm visi baklažāni būs skaisti norasojuši, un šķēles rūpīgi noslauka ar papīra dvieli, lai tie nebūtu tik sīvi.

Pannā uzkarsē eļļu un baklažānu šķēlītes apcep no vienas puses. Kad tās apgrieztas uz otru pusi, uzkaisa maltus melnos piparus un smalki sakapātus ķiplokus. Kad baklažāni viegli izcepušies (nedrīkst pārcept, jo tad rullīši tinot izjuks), tos uzliek uz papīra dvieļiem, lai notek liekā eļļa.

CITI ŠOBRĪD LASA
Biezpienu vispirms izspaida ar karoti, lai nav lielu gabalu, pieber trešdaļu tējkarotes sāls un samaisa ar krējumu. Pekanriekstus (var izmantot arī valriekstus) sakapā un pievieno biezpienam. Masu liek uz baklažānu šķēlīšu platākā gala, sarullē un, ja nepieciešams, sasprauž ar irbulīšiem. Var pasniegt aukstus, bet labāk garšos uz pannas mazliet uzsildīti. Izcila uzkoda aukstajam galdam vai kā piedeva siltajiem ēdieniem.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.