Foto: Aija Geida

Karamelizēti saldumi no ķirbju sēklām 0

Sastāvdaļas
• 300 g ķirbja sēklu
• 400 g brūnā cukura
• 70 ml agaves sīrupa (vai cita sīrupa)
• 60 ml ūdens
• 6 ēdamkarotes sviesta
• 1⁄4 tējkarotes malta kanēļa
• 3⁄4 tējkarotes cepamā pulvera
• Tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Nedaudz apbrūnina ķirbja sēkliņas. Uz ļoti mazas uguns pannā ar biezām sienām 50 ml ūdens samaisa ar cukuru un agaves vai citu sīrupu (kukurūzas, melases, kļavu), līdz šķidrums kļūst caurspīdīgs. Pievieno sviestu un maisa, līdz tas izkusis. Palielina uguni līdz vidēji stiprai un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Tad karsē septiņas minūtes, līdz masa ir zeltaini brūna.

Noņem no uguns un rūpīgi iemaisa cepamo pulveri, sāli un maltu kanēli. Kad viss beidz burbuļot, pievieno apgrauzdētas ķirbja sēkliņas. Liek uz cepamā papīra. Kad masa atdzisusi, salauž vai sagriež gabaliņos. Svarīgi šo saldumu nepārvārīt, jo atdziestot tas pārvērtīsies par cietu akmeni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ļoti gards karamelizēts saldums. Ķirbja sēklu vietā var izmantot sezama vai saulespuķu sēkliņas – būs citas garšas nianses.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.